12 неща, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате класически автомобили - Уеб вестник Men Life

Нищо не може да се сравни с круиз по еспланадата на плажа или през центъра на града с класическа кола. Всички споделяме подобни фантазии, но всеки има своя собствена причина да разбие банката, за да придобие ретро автомобилен лукс.

За някои всичко е свързано с възхищението на първокласната изработка. Други просто се наслаждавайте на изключителността, която идва с притежаването на изискано произведение на изкуството. Тогава имате такива, които навреме са спрени и търсят същата точна лукс бич, който баща им притежава, докато расте. Какъвто и да е случаят-невероятно лесно е да бъдете съблазнени при закупуването на рядък скъпоценен камък по подобие на „Mercedes 300SL Gullwing“ от 57 г. или „Shelby 427 Cobra“ от 66 г.

Въпреки че закупуването на една от тези носталгични красавици не е евтино. Това изисква добър кредитен рейтинг, солидна проверка и разбира се финансиране. Ето защо се обединихме с експертите от Кредитния съюз на избор на хора, за да споделим с вас някои знания за това какво е необходимо, за да притежавате автомобила си мечта. Така че, преди да се отпишете от документите, вижте тези основни съвети за закупуване на класическа кола.

Ще ви хареса и:
Топ 10 на австралийските уебсайтове и списания за класически автомобили
7 луксозни коли, които са по -достъпни, отколкото си мислите
4 начина класическият часовник е като класически автомобил

1. Дилър на класически автомобили срещу частен продавач

Кое ще изберете? Има две възможности, които трябва да разгледате, когато търсите на пазара за най -добрите оферти; автокъща или частен продавач. Въпреки че традиционно дилърите са по -скъпи за справяне, те могат да бъдат по -безопасни и да предоставят по -добри правни средства, ако нещата се окажат не напълно. Да не говорим, че те най -вероятно ще предложат по -широк избор, от който да избирате. Докато частните продавачи обикновено са по -евтини, някои от споменатите по -горе артикули не се предоставят на купувачите, когато правят бизнес с частен продавач.

2. Идентифициране на модела

В зависимост от точния модел-може да се окаже, че ще напуснете партидата с мечтаната кола или нещо, което просто прилича на нея, но предлага различни функции и производителност. Вижте например Ferrari 330GT и 330GTC. Всеки споделя сходни характеристики, но може да се похвали с различни двигатели и прогнозни максимални скорости. Ограничете опциите и изяснете подробностите. След това се запитайте дали си струва да плащате повече за подобен модел, който може да има повече конски сили или подобрен интериор.

3. Правилното застраховане

Застрахователите са известни със или надценяване, или подценяване на вашия автомобил. Мнозина правят предположението, че шофьорът ще поддържа ниския си пробег, но ще поддържа поддръжката на двигателя си. Не ставайте жертва на суматохата. Вместо това се съсредоточете върху съставянето на ценна политика, по която и двете страни могат да се споразумеят, която включва също покриване на резервни части и поставено покритие, за да се предпази превозното средство от всякакви повреди или кражби.

4. Проверете пробега

За тези, които нямат нищо против да се хвърлят върху класика за целите на събирането, това не е притеснение. Но не всеки живее живота на Рокфелер. Тъй като превозното средство служи като инвестиция, изборът на нещо с нисък пробег не само ще удължи срока на годност, но и ще помогне за увеличаване на оценената стойност. Направете си услуга и не забравяйте да проверите километража.

5. Пълна цена на притежаването на класически автомобил

Купуването на класически автомобил е инвестиция. Така че никога не трябва да бъдете поставени в положение да разбиете банката, за да притежавате такава, независимо колко дълбоко е вашето увлечение за Aston Martin DB5. В края на краищата има други житейски приоритети, за които трябва да се погрижите, след като сте подписали транзакцията. Съберете бюджет, който не само ще се погрижи за продажната цена на автомобила, но и за други странични разходи, като например поддръжка на гаража, резервни части, реставрация и други необходими услуги и може би дори допълнително място за паркиране, в зависимост от вашите жилищни условия.

6. Гуми, готови за движение

Един прост удар в гумените колела няма да е достатъчен. Като се има предвид еволюцията на технологията на гумите през десетилетията, проверете всяка от тях, за да видите дали всички те отговарят на пътните стандарти. Също така потърсете автомобилен бизнес, който може да ви помогне да си осигурите достъпни заместители. Най -важното е да обърнете внимание на измерванията, тъй като по -старите размери на гумите не споделят непременно сравними размери с настоящите модели.

7. Финансиране

За голям брой собственици на автомобили най -идеалното решение е да организирате финансиране за автомобил. Три основни фактора влизат в действие при вземането на решение за личен заем; лихвени проценти, месечни такси и срокове за изплащане. Колкото по -дълго финансирате превозно средство, толкова повече месечни такси и лихви ще трябва да плащате. Просто казано; уверете се, че плащанията ви са в рамките на вашия бюджет и изберете достъпно финансово решение. Ако искате да направите бърза проверка на размера на изплащанията, използвайте онлайн калкулатор за лични заеми.

8. Събиране на експертни изследвания

Най -популярните автомобилни блогове/сайтове ще предоставят история и някои характеристики на вашата мечтана кола. Уикипедия може да служи и като справочен инструмент за предоставяне на проницателна информация относно миналите изтегляния на определени модели. Истинските източници на съкровище обаче са форумите за класически автомобили, които са склонни да представят доклади от предишни собственици и тестови шофьори за това как някои модели издържат. Сайтове като Zuto също са полезни, като благословят читателите с безплатна проверка на историята на превозното средство и оценка на колата.

9. Ръжда, Ръжда, Ръжда

Това е неизбежен проблем за всеки собственик на автомобил. Ръждата на класически автомобил в крайна сметка ще ви струва повече на замяна от това, което първоначално сте платили за колата! Извършете задълбочена проверка и ако се натъкнете на някаква корозия, потърсете други възможности.

10. Консултация с автомобилен специалист

Независимо дали става въпрос за местен гаражен работник или за вашия BFF, само ще получите експертно мнение. Работете заедно, за да съберете контролен списък на всичко, което трябва да се разгледа, и се уверете, че всички числа се събират. Това означава да погледнете двигателя на колата, задния мост, трансмисията и VIN номера. Не се колебайте да попитате за услуги за възстановяване, защото това ще ви помогне да формулирате предварително бюджет за ремонт.

11. Стойност на препродажба или търговия

Притежаването на класическа кола може да има същите рискове като притежаването на къща-тя може да спечели или загуби значителна стойност. Разбира се, това зависи от работата по поддръжката, която сте вложили в превозното средство, плюс точния модел, който купувате. Старинните автомобили с текущи модификации ще достигнат висока цена, заедно с автомобили с ограничен тираж, просто въз основа на тяхната рядкост. Може дори да извадите късмет и да се натъкнете на колега колекционер, който търси вашия точен модел, което също може да доведе до потенциална смяна за по-престижен четириколесен автомобил.

Тази статия е написана в сътрудничество с Кредитен съюз на избор на хората. Макар че ние сами не сме финансови съветници, те имат под ръка експерти, които могат да ви помогнат, ако обмисляте да закупите първата си класическа кола или дори просто да ви обучат около кола и лични заеми. Общите условия важат за всички продукти, които смятате.

Ще ви хареса и:
Топ 10 на австралийските уебсайтове и списания за класически автомобили
7 луксозни коли, които са по -достъпни, отколкото си мислите
4 начина класическият часовник е като класически автомобил

Така ще помогнете за развитието на сайта, сподели с приятелите си

wave wave wave wave wave